Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 20 dkg
ryż do risotto 1,5 szkl.
cebula 1
rosół drobiowy 3 szkl.
olej do smażenia 2-3 łyżki
warzywa mrożone
suszone pomidory
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z warzywami

Kroki postępowania

1
Kiełbaskę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalczyku.
Krok 1 - Risotto z warzywami foto
2
Dodać warzywa,pokrojone suszone pomidory ,chwilę smażyć na małym ogniu.
Krok 2 - Risotto z warzywami foto
3
Dodać ryż i dokładnie wymieszać ,aby ryż obtoczył się w tłuszczu.
Krok 3 - Risotto z warzywami foto
4
Na początek wlać jedną szklankę gorącego rosołu i cały czas mieszać .
Krok 4 - Risotto z warzywami foto
5
Dolewać stopniowo resztę rosołu ,doprawić i gotować na małym ogniu, aż wchłonie cały bulion .
Krok 5 - Risotto z warzywami foto
6
Doprawić do smaku.
Krok 6 - Risotto z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:39
Zdrowe jedzenie.
Ania84 17.08.2014 13:56
fajnie wygląda
Ewelina1991 17.08.2014 09:54
smaczne risotto ;)
Megg 17.08.2014 07:29
Super smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak