Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 400 g
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
bulion ok 2 szkl
sól i pieprz do smaku
curry do smaku
olej 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pieczarkami

Pieczarki obieramy lub myjemy i kroimy w dość drobne kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę.

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pieczarki razem z cebulką, lekko solimy i wrzucamy ryż.

Podsmażamy chwilę, aż ryż się zeszkli. Podlewamy bulionem w miarę potrzeb, smażymy pod przykryciem, często mieszając, aż będzie odpowiednio miękkie.

Doprawiamy w miarę potrzeb solą, pieprzem i curry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 01.01.2017 20:20
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak