Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z czerwoną kapustą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula duża
kapusta czerwona 500 g
ryż 1 szkl (arborio)
bulion warzywny 350 ml
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z czerwoną kapustą

Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę ,kapustę szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy cebulę i kapustę. Zalewamy bulionem ,dodajemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu ,do momentu kiedy ryż wchłonie cały bulion. Doprawiamy pieprzem. Podajemy same lub jak u nas z duszonym mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania W. 18.11.2023 14:31
Jedno z najgorszych dań, które kiedykolwiek zrobiłam. Na zdjeciu wygląda bosko, smakuje okropnie. Spędziłam na nim masę czasu, próbując je doprawić, a i tak połowę musiałam wyrzucić bo było niejadalne. Absolutnie nie polecam.
gacopierz23 21.02.2015 21:14
ciekawa propozycja i kolorystyka świetna
caralajna 19.02.2015 20:14
świetny pomysł :)
Renata9 19.02.2015 13:43
Pomysłowe risotto, warto skorzystać z przepisu
Mniam 19.02.2015 11:46
Ładnie się zabarwiły te ziarenka ryżu. Danie musi być bardzo smaczne.
Monika-twin 19.02.2015 11:31
Fajny przepis.
jagoda5913 19.02.2015 11:30
Ciekawy pomysł
bertpvd 19.02.2015 09:36
połączenie bardzo intrygujące - ciekawe jak smakuje.
Malinka 19.02.2015 09:01
Takiego risotta jeszcze nie jadłam. Połączenie bardzo oryginalne, wygląda intrygująco, więc zapewne smaczne :)
Renataj 19.02.2015 08:42
Interesujący pomysł:)
Futka 19.02.2015 08:17
Świetne, bardzo oryginalne i smakowite risotto - prezentuje się obłędnie :D
Skotka 19.02.2015 08:06
Świetny pomysł:)
olkaaa 19.02.2015 07:33
fajny pomysł
Konczi 19.02.2015 07:19
świetny pomysł, koniecznie muszę wypróbować
patryska76 18.02.2015 23:30
ciekawe risotto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak