Risotto z cieciorką

Risotto z cieciorką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cieciorka

    1 puszka
  • por

    1 szt
  • kiełbasa

    20 dag
  • białe wino

    100 ml
  • bulion warzywny

  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • masło

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • ryż do risotta

    300 gram
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rozpuścić masełko na dużej patelni . Por umyć i pokroić w plasterki . Czosnek wycisnąć. Na maśle podsmażamy pora i czosnku. Smażymy ok 4 min . Wsypujemy ryż . Mieszamy . dolewamy wino mieszamy czekamy aż alkohol wyparuje zredukuje się . Następnie podlewamy chochlą bulionu . Mieszamy kiedy ryż wypije bulion wlewamy kolejną chochlę .Dodawać resztę wywaru po jednej chochli, mieszać od czasu do czasu (zajmie to około 20 minut)Kiełbasę kroimy w kosteczkę podsmażamy na patelni teflonowej bez tłuszczu . Podsmażona dodajemy do ryżu. Cieciorkę odsączamy także dodajemy do risotto. Mieszamy . doprawiamy pieprzem do smaku .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

10.12.2012 10:59
lubie cieciorke

Mati3

10.12.2012 09:53
fajne

iwa643

10.12.2012 09:12
Polecam na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat