Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z cieciorką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cieciorka 1 puszka
por 1 szt
kiełbasa 20 dag
białe wino 100 ml
bulion warzywny
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
ryż do risotto 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z cieciorką

Rozpuścić masełko na dużej patelni . Por umyć i pokroić w plasterki . Czosnek wycisnąć. Na maśle podsmażamy pora i czosnku. Smażymy ok 4 min . Wsypujemy ryż . Mieszamy . dolewamy wino mieszamy czekamy aż alkohol wyparuje zredukuje się . Następnie podlewamy chochlą bulionu . Mieszamy kiedy ryż wypije bulion wlewamy kolejną chochlę .Dodawać resztę wywaru po jednej chochli, mieszać od czasu do czasu (zajmie to około 20 minut)Kiełbasę kroimy w kosteczkę podsmażamy na patelni teflonowej bez tłuszczu . Podsmażona dodajemy do ryżu. Cieciorkę odsączamy także dodajemy do risotto. Mieszamy . doprawiamy pieprzem do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 10.12.2012 10:59
lubie cieciorke
Mati3 10.12.2012 09:53
fajne
iwa643 10.12.2012 09:12
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak