Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z burakiem, kurczakiem i grzybami

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

ryż 1 torebka
burak 1 szt.
filet z kurczaka 1 szt.
pieczarki 5 szt. (duże)
cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
olej 1.5 łyżki
masło 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka

Dodatkowo

natka pietruszki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z burakiem, kurczakiem i grzybami

Kroki postępowania

1
Cebulki obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej z masłem. Solimy 1/2 łyżeczki.
Krok 1 - Risotto z burakiem, kurczakiem i grzybami foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Dodajemy do podsmażonej cebulki.
Krok 2 - Risotto z burakiem, kurczakiem i grzybami foto
3
Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka.
Krok 3 - Risotto z burakiem, kurczakiem i grzybami foto
4
Przyprawionego fileta dodajemy do pieczarek. Dusimy pod przykryciem kilkanaście minut, aż kurczak zmięknie.
Ryż gotujemy z obranym i pokrojonym na mniejsze kawałki burakiem, według opakowania. Następnie dokładnie odsączamy z wody i dodajemy do pieczarek z kurczakiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. Nakładamy na talerzyk i posypujemy natką pietruszki.
Krok 4 - Risotto z burakiem, kurczakiem i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.05.2017 20:19
smaczny obiad
DorotaZ 05.09.2015 18:28
Smaczne i fajny kolor
Wiktoria29 11.05.2015 20:22
musi być pyszne
Łukasz15 11.05.2015 17:25
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak