Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z brokułami i królikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 3 szklanki
brokuły 200 gram
cebula 1/4 sztuki
ryż do risotto 100 gram
comber z królika 100 gram
olej rzepakowy 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z brokułami i królikiem

Do granczka wlej 1 szklanke wody, ugotuj brokuły i mięso. Po ostygnieciu wyjmij z wody, rozdrbonij przy pomocy blendera. Na rozgrzanej patelni z olejem zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj brokuły z miesem oraz suchy ryż i mieszaj go na patelni przez minutę. Następnie dodaj wywar (z gotowenego brokułu i mięsa) poczekaj, aż odparuje. Wlej reszte wody. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Gdy ryż zrobi się miękki, dodaj masło. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak