Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z brązowego ryżu i czerwonej fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 sztuki
papryka 1 sztuk
cebula 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
oliwa
bazylia
tymianek
sól
peiprz
fasola 1 sztuk
ryż brązowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z brązowego ryżu i czerwonej fasoli

Kroki postępowania

1
W pierwszym etapie należy ugotować brązowy ryż w wodzie. warzywa:pomidory, paprykę myjemy, a następnie kroimy na małe kawałki.
Krok 1 - Risotto z brązowego ryżu i czerwonej fasoli foto
2
Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
Krok 2 - Risotto z brązowego ryżu i czerwonej fasoli foto
3
W kolejnym kroku wszystkie składniki łączymy na patelni i dusimy do miękkości.
Krok 3 - Risotto z brązowego ryżu i czerwonej fasoli foto
4
Następnie dodajemy puszkę czerwonej fasoli i nadal dusimy na niedużym ogniu.
Krok 4 - Risotto z brązowego ryżu i czerwonej fasoli foto
5
W ostatnim etapie doprawiamy sos przyprawami i dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Na ugotowany ryż wykładamy gotowy sos.Smacznego!!
Krok 5 - Risotto z brązowego ryżu i czerwonej fasoli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 05.01.2013 20:46
super pomysł!
Konczi 05.01.2013 17:12
super .. zjadłabym sobie takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak