Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z bakłażanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż arborio 1 szklanka
oliwa 1 łyżka
cebula dymka ze szczypiorkiem
cebula 1 szt
bakłażan 1 szt
czosnek 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat
bulion warzywny 1,5 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z bakłażanem

Na patelni dość dużej rozgrzewamy olej. Na olej dajemy posiekaną cebulkę i wyciśnięty czosnek. Mieszamy. Wsypujemy szklankę ryżu -mieszamy podsmażymy chwilę . Dodajemy pokrojonego w kosteczkę bakłażana.Mieszamy. Po ok 5 min zalewamy 1,5 szklanki bulionu warzywnego. Nakrywamy patelnie zmniejszamy płomień i dusimy. Dodajemy pod koniec sól,pieprz do smaku i pokrojoną dymkę . Podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 20.11.2012 20:07
czosnek dodaje pikanterii całości:)
aginaa 20.11.2012 19:30
pyszne
IwonaKa 20.11.2012 18:12
nigdy nie jadłam bakłażana,muszę wypróbować Twój przepis,wygląda smakowicie
iwa643 20.11.2012 11:47
Polecam na obiad
Cukiereczek13 20.11.2012 11:31
jeden z lepszych sposobów na ryż :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak