Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto truflowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż do risotto 200 g
białe wino 250 ml
woda 200 ml
trufle 2 sztuki
parmezan starty 5 dag
masło 1 łyżka
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: risotto truflowe

Na rozgrzanej oliwie szklimy przez kilka minut ryż razem z pociętymi w plastry truflami. Podlewamy ryż częścią wina. Mieszamy. Stopniowo uzupełniamy wyparowane wino małą ilością wody. Cały czas mieszamy. Uzupełniamy na przemian winem i wodą. Pamiętaj o mieszaniu. Po odparowaniu płynów, około 15 minut, dodajemy starty parmezan i masło. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak