Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto po meksykańsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuki
czosnek ząbki 2 sztuk
olej 2 łyżki
ryż 20 dag
chilli w proszku 1-2 łyżeczki
kurkuma 1 łyżeczka
rosół wołowy 250 ml
dymka pęczek 1 sztuka
oliwki zielone 5 dag
zielona papryka chilli 1 sztuka
mielone mięso wołowe lub wiep 50 dag
natka pęczek 1/2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto po meksykańsku

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić razem na łyżce oleju, mieszając. Dodać ryż, chili w proszku, kurkumę i smażyć jeszcze 2 min. Wlać rosół i gotować na małym ogniu, aż ryż będzie miękki. Paprykę i dymkę oczyścić, posiekać, a oliwki pociąć w plasterki. Ryż z przyprawami przełożyć do miski i odstawić. Mięso smażyć na reszcie oleju, często mieszając, aż stanie się sypkie, przyprawić. Dodać ryż, pokrojoną paprykę, dymkę, natkę, chili i oliwki. Podgrzewać bez przykrycia 5 min. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EnoBeno 23.03.2013 11:18
super potrawa
miroslawa 23.03.2013 04:27
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak