Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto dyniowe na słodko

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 szkl. utarta
ryż arborio 1 szkl.
woda 2 szkl.
mleko 1 szkl.
śmietanka 1 szkl.
masło klarowane 2 łyżki
cukier wanilinowy do smaku
cukier trzcinowy do smaku
Cynamon mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto dyniowe na słodko

Na patelni roztopić masło klarowane, wsypać ryż i kilka minut smażyć, aż zmieni kolor na mleczno biały.
Posolić, dodać dynię i podlać wodą - mieszać, aż ryż wchłonie wodę.
Powtarzać podlewanie, aż cała woda zostanie wchłonięta przez ryż.
Następnie podlewać mlekiem i na końcu powtórzyć czynność ze śmietanką.
W międzyczasie dosłodzić do smaku i doprawić cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak