Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rigatoni z dynią, bakłażanem i czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rigatoni 40 dkg
czosnek 1 główka
bakłażan 1 szt
pomidory suszone w zalewie 6 szt
ser mozarella 125 g
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa wg potrzeby
papryczka chilli 1/3 szt
natka pietruszki 1/3 pęczka
sól do smaku
dynia 30 dkg
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rigatoni z dynią, bakłażanem i czosnkiem

Kroki postępowania

1
Bakłażana oraz dynię umyć a potem pokroić w kostkę. Wlać odrobinę oliwy spod pomidorków na patelnię rozgrzać i podsmażyć przygotowane warzywa. Posolić i mieszać, aby obsmażały się równomiernie.
Krok 1 - Rigatoni z dynią, bakłażanem i czosnkiem foto
2
Czosnek obrać z łusek i pokroić w poprzek ząbków w plasterki. Podsmażyć na oliwie korzystając z osobnej patelni. Do przesmażonej dyni z bakłażanem dodać drobno posiekane suszone pomidory i podlać dwoma łyżkami wody wymieszanym z sokiem z cytryny. Wszystko razem przemieszać i połączyć z czosnkiem.
Krok 2 - Rigatoni z dynią, bakłażanem i czosnkiem foto
3
Makaron rigatoni ugotować al dente. Posiekać natkę pietruszki i papryczkę chilli. Mozzarellę pokroić w cienkie paseczki. Wykładać na talerz makaron, mieszać z pietruszką, mozzarellą oraz chilli a potem układać na nim usmażone warzywa i doprawiać pieprzem.
Krok 3 - Rigatoni z dynią, bakłażanem i czosnkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 11.02.2014 22:05
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak