Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Regionalne kluchy z kapustą kiszoną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kluski

mąka pszenna
sól
jajko 3 szt

kapusta

kapusta kiszona 1/2 kg
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyzki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Regionalne kluchy z kapustą kiszoną

Do miski wbijamy jajka - mieszamy je widelcem. Dodajemy mąkę aby powstało dość gęste ciasto, solimy je do smaku. W garnku zagotowujemy wodę, solimy ją . Na wrzątek nakładamy dużą łyżką kluchy. Mieszamy i czekamy aż wypłyną na wierzch. Wyławiamy je łyżką cedzakową i wkładamy do zimnej wody. Kapustę kiszona gotujemy ok 10 min. Na patelni rozpuszczamy masło dajemy wyciśnięty czosnek i dodajemy osączoną ugotowana kapustę . Podsmażamy chwilę , doprawiając sosem sojowym i pieprzem do smaku. Dodajemy odcedzone kluski - mieszamy razem. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak