Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli ze szpinakiem i gorgonzolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

semolina 0,3 kg
mąka pszenna do podsypania
jajko 3 szt
oliwa 0,1 l
GORGONZOLA 0,2 kg
szpinak świeży 0,5 kg
czosnek 3 ząbki
wino białe 0,1 l
masło 0,1 kg
pieprz 1 do smaku
sól 1 do smaku
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1 do smaku
śmietana 12-procentowa 0,1 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli ze szpinakiem i gorgonzolą

Z semoliny ,jajek i oliwy zagniatamy ciasto . Odstawiamy,aby odpoczęło . W tym czasie . Na maśle podsmażamy czosnek i szpinak ,aż starci swoją objętość.
Następni podlewamy białym winem i odparowujemy. Podlewamy śmietaną , doprawiamy solą pieprzem i tartą gałką . Po ostudzeniu dodajemy pokrojoną w drobną kostkę gorgonzolę. Na cienko rozwałkowane ciasto nakładamy farsz i formujemy kwadratowe ravioli. Gotujemy w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 12.12.2012 08:05
prezentuje się pysznie:)
Mati3 12.12.2012 07:56
fajny przepis:)
Justyna28 12.12.2012 07:42
super
manaika 11.12.2012 23:14
jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak