Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raita z ogórkiem i miętą Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 200 ml
mięta liście 7 listek
ogórek 1 szt średni
sól do smaku do smaku
Kmin rzymski mielony Prymat 1 szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta

Porada

Dip podawać do mięs z grilla albo wędlin.

Przepis i sposób przygotowania na: Raita z ogórkiem i miętą Zewy

Jogurt przełożyć do miseczki.
Ogórek umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne i zetrzeć na tarce, odcisnąć sok a potem starty ogórek dodać do jogurtu..
Listki mięty posiekać, dodać do reszty składników i posolić do smaku, wymieszać.
Wierzch dipu posypać kminem i chili i wstawić dip do lodówki na co najmniej godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 07.09.2016 11:19
uwielbiam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak