Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłuszkami...

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
kefir 500 ml.
cukier 3 łyżki
jajko 2 szt.
jabłka 5 szt.
olej do smażenia
cukier puder
Soda oczyszczona Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłuszkami...

Do miski wbijamy jajka i miksujemy je pomału dodajemy cukier i dokładnie miksujemy. Dodajemy kefir a następnie sodę i mąkę. Dodajemy tyle mąki żeby konsystencja była dość gęsta. Jabłka obieramy ze skórki, dwa jabłka ścieramy na grubych oczkach tarki i mieszamy z ciastem a resztę obieramy i kroimy w talarki. Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy go, następnie maczamy w cieście plasterki jabłek i smażymy. Po wyciągnięciu racuszki możemy oprószyć cukrem pudrem. Racuszki wyjdą wilgotne i puszyste. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 27.09.2013 08:24
często takie robię na obiad
Janina 19.07.2013 13:29
Lubię racuchy;)
msmors 19.07.2013 11:51
uwielbiam racuszki
agus198900 19.07.2013 10:06
moja babcia kiedyś robiła racuszki..lepszych niż jej jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak