Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z gruszkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 200 g
gruszek małych 5 szt
kwaśne mleko 0,20 l
olej 0,05 l
cukier puder
cukier waniliowy 1 opak
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z gruszkami

Kroki postępowania

1
Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać mleko kwaśne,jajka,olej,zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
Krok 1 - Racuszki z gruszkami foto
2
Gruszki obrać,opłukać,usunąć gniazda nasienne,pokroić na małe kawałki,dodać gruszki do ciasta,wymieszać.
Krok 2 - Racuszki z gruszkami foto
3
Tłuszcz rozgrzać na patelni,kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć wolno na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
Krok 3 - Racuszki z gruszkami foto
4
Racuszki obsypać cukrem pudrem
Krok 4 - Racuszki z gruszkami foto
5
Podawać zaraz po przygotowaniu
Krok 5 - Racuszki z gruszkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szymon7 09.10.2012 21:26
Mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak