Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Racuszki wielowarzywne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepa
1 szt
marchew duża
1 szt
seler mały
1 szt
jajko
1 szt
mąka
3 ,łyżki
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej do smażenia
100 ml
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki wielowarzywne

Warzywa obieramy , trzemy na tarce na dużych oczkach.

Dodajemy jajko , mąką oraz przyprawy.

( Jeśli masa jest zbyt gęsta możemy dodać 2 łyżki mleka ).

Całość dokładnie mieszamy i smażymy średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju!

Odsączamy na papierowym ręczniku.

Zajadamy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Moni_Wwo 13.10.2013 10:55
super sie prezentują i pewnie tak samo smakują!
Christopher 11.10.2013 23:09
Ładnie się prezentują te warzywne racuchy i są zdrowsze ,niż te tradycyjne drożdżowe za którymi tęsknię.
Stenka 11.10.2013 21:54
ciekawy przepis
ana1 11.10.2013 21:00
pięknie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak