Pyszny grillowany pstrąg

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

  • plasterki cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga oczyścić i osuszyć ręcznikiem papierowym.Masło wymieszać z rozgniecionym czosnkiem.Pstrągi w środku posolić do smaku, do każdego dodać po łyżce masła z czosnkiem i rozsmarować.Dodać kilka gałązek zielonej pietruszki i plasterek cytryny.Z wierzchu oprószyć przyprawą do ryb.Grillować z każdej strony tak długo aż "zbieleje oko". Grillować z każdej strony tak długo aż "zbieleje oko". Podajemy z surówką z świeżych warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Amellia 19.07.2013 09:27
rewelacyjny
Katarzyna/kate1980 10.06.2013 21:39
uwielbiam tę rybkę i robię podobnie zawsze wychodzi pyszna
Poison1988 09.06.2013 09:36
ale świetnie przyprawiona rybka :) mniam, mniam :)
Krystyna32 09.06.2013 07:52
bardzo apetyczna rybka
Sroczka 08.06.2013 23:21
Zdrowa i smaczna rybka. Z chęcią bym zjadła.
Katarzyna34 08.06.2013 21:44
o to coś dla mnie uwielbiam pstrągi
Megg 08.06.2013 21:17
uwielbiam taką rybkę
TEtalicha 08.06.2013 21:10
i u Ciebie rybka, lubie grillowane
kokoszka 08.06.2013 20:50
pycha rybka
Marta11 08.06.2013 20:49
swietna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat