Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYSZNA ZUPA Z DYNI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kilogram
marchewka 1 sztuka
cebla 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
bulion drobiowy 3 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 2 łyżki
śmietana 18 proc 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PYSZNA ZUPA Z DYNI

Kroki postępowania

1
Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy na kawałki. Marchew, cebulę i czosnek obieramy i kroimy na mniejsze części. Wszystkie składniki przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy oliwę z oliwek i podsmażamy, stale mieszając przez mniej więcej 10 minut.
Krok 1 - PYSZNA ZUPA Z DYNI  foto
2
Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie warzywa powinny być miękkie. Całość rozdrabniamy blenderem, aż zupa nabierze konsystencji kremu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 2 - PYSZNA ZUPA Z DYNI  foto
3
Zupę przelewamy na talerze, do każdej porcji dodając łyżkę śmietany.
Krok 3 - PYSZNA ZUPA Z DYNI  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak