Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna ryba po grecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
jajko 2 szt
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sok z cytryny
koncentrat pomidorowy 50 g
marchewka
pietruszka
cebula 2 szt
seler korzeniowy
ziele angielskie 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna ryba po grecku

Rybę pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Następnie zanurzać filety w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem , panierować w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju. Przełożyć wszystkie warzywa do rondla, podlać olejem, dodać przyprawy, dusić do miękkości, na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy, chwilę jeszcze razem poddusić. W szklanej salaterce układać warstwami rybę i warzywa. Ostatnia warstwa powinna być z warzywami. Odstawić salaterkę z rybą do następnego dnia. Udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 15.11.2015 22:26
noo smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak