Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puszysty omlet

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 6
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: puszysty omlet

Rozbijamy jaja i oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę (najlepiej i najszybciej mikserem). Następnie dodajemy wcześniej oddzielone żółtka i mieszamy razem z ubitą pianą. Całą zawartość wylewamy na patelnie z rozgrzanym masłem. Czekamy aż spodnia część nabierze rumieńca i omlet lekko stwardnieje. Najwięcej problemów niestety sprawia przewrócenie omleta na drugą stronę. Przyda się odrobina sprytu i cierpliwości. Gotowy omlet świetnie smakuje z dżemem. Polecam ;) Na zdjęciach omlet wykonany z 6 jaj.
ilość jaj w zależności od apetytu i rozmiaru żołądka ;)dla łasuchów od 5 w górę, a jeśli mniej głodni, do 4 ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 25.11.2012 15:46
Rzeczywiście puszysty.
Bernadeta1 20.11.2012 22:52
bardzo smacznie wygląda ten omlet
-Natka- 20.10.2012 19:17
bardzo lubię takie omlety i często je robię.
Betka 20.10.2012 17:34
świetny na śniadankooo;)
Silver Teaspoon 20.10.2012 17:31
apetycznie
gottrina 20.10.2012 15:51
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak