Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta Pizza
pozostałe składniki. Wlać rozpuszczone w mleku drożdże i wyrobić
ciasto. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2.SOS POMIDOROWY:Do rondelka przełożyć przecier pomidorowy,dodać wodę,
wyciśnięty czosnek,cukier doprawić do smaku przyprawami
i oliwą. Gotować przez 5 minut.
3.DODATKI:Oliwki,pomidorki pokroić w plasterki.Cebulę ,pieczarki
oczyścić, cebulę pokroić w wiórka, pieczarki w plasterki a paprykę w
paski i poddusić
na oleju.Ser zetrzeć na tarce.
4.Wyrośnięte ciasto,jeszcze raz zagnieść i rozwałkować je na
wielkość blachy.
Prostokątną blachę (36x25cm) wyłożyć papierem do pieczenia,wyłożyć
ciastem drożdżowym. Posmarować wierz sosem pomidorowym i rozłożyć
dodatki.Posypać serem.
Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni,przez około 25 minut.