Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczano-kalafiorowe z koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
kalafior 3 różyczki
sól do smaku 1 szczypta
koper 4 łyżki
masło 1 łyżka
gałka muszkatołowa 1 szczypta
czarny sezam 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczano-kalafiorowe z koperkiem

Kroki postępowania

1
Obrać ziemniaki. Umyć . Ugotować.
Krok 1 - Puree ziemniaczano-kalafiorowe z koperkiem foto
2
Oczyścić kalafiora. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie . Odcedzić.
Krok 2 - Puree ziemniaczano-kalafiorowe z koperkiem foto
3
Utłuc razem na puree dodając masło.
Krok 3 - Puree ziemniaczano-kalafiorowe z koperkiem foto
4
Dosypać koperek. Doprawić gałką muszkatołową.
Krok 4 - Puree ziemniaczano-kalafiorowe z koperkiem foto
5
Delikatne puree .Może być doskonałym dodatkiem do dań o intensywniejszych smakach.
Nie ukrywam , że robię z reguły gdy zostaną mi z poprzedniego dnia kawałki ugotowanego kalafiora i ziemniaki z poprzedniego obiadu. Za mało tego do następnego II Dania . Ale po połączeniu już starcza. Gorąco polecam.


Podałam formując z nich kulki i posypują dekoracyjnie sezamem.
Krok 5 - Puree ziemniaczano-kalafiorowe z koperkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 27.05.2013 20:35
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak