Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sera koziego 30 g
posiekanego, młodego szpinaku 1 szklanka
mleko 1/4 szklanki
tymianek 2 gałązki
ziemniaki
cebula 1 szt
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem

Do dużego garnka z osoloną woda wrzuć ziemniaki, doprowadź do wrzenia i gotuj około 15 minut, do miękkości. Odcedź i odstaw.
W międzyczasie, na średniej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej i włóż cebulę. Smaż do miękkości i lekkiego zarumienienia, przez około 5-7 minut.
W średniej misce wymieszaj ziemniaki, cebulę, szpinak, ser kozi, mleko i tymianek. Rozgnieć całość tłuczkiem lub praską do ziemniaków (ew. widelcem), dopraw solą i pieprzem dokładnie wymieszaj. Podawaj ciepłe wraz z daniem głównym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 14.01.2014 00:12
fajny przepisik , trzeba się skusić
Romanowka 08.01.2014 10:26
Bardzo ciekawy dodatek! Wygląda smacznie!
Rafał10 08.01.2014 10:22
Brzmi bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak