Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z pieczonej dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia pol szt
olej 2 lyzki

Porada

Puree z dyni to świetny dodatek zarówno do dan słodkich jak i wytrawnych.

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z pieczonej dyni

Dynie przekrawamy na pół. Usuwamy pestki. Następnie kroimy dynie na księżyce. Blaszkę smarujemy olejem i układamy na niej kawałki dyni. Wstawiamy dynie do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni aż dynia będzie miękka ok 1 h. Upieczona dynie odstawiamy do ostygnięcia. Obieramy i miksujemy blenderem na gładkie puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 23.10.2016 12:18
pięknie wygląda to puree

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak