Puree pietruszkowo-bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka

    2 sztuki
  • banan

    1/2 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • masło

    1/2 łyżeczki
  • tymianek

    1 (listki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Puree pietruszkowo-bananowe foto
Obrać, umyć i pokroić pietruszkę.
Zalać niewielką ilością wody , Wsypać szczyptę soli i ugotować do miękkości.
Krok 2 - Puree pietruszkowo-bananowe foto
Odcedzić . Zrobić puree z pietruszki i banana.
Krok 3 - Puree pietruszkowo-bananowe foto
Dodać masło .Doprawić szczyptą soli.
Wymieszać z usiekaną zieleniną.
* Chyba bardziej pasowała by tu natka pietruszki ale miałam pod ręką tylko tymianek. Moim zdaniem można spróbować doprawienia grubo mielonym pieprzem lub utartą gałką muszkatołową.
Podałam do białej kiełbasy obgotowanej - obsmażanej.
Krok 4 - Puree pietruszkowo-bananowe foto
Może się wydawać , że to ekscentryczne zestawienie smaków , ale zapewniam , że jest warte wypróbowania. Polecam do piersi z kurczaka gotowanej na parze ( lub w bulionie). Można też skomponować zestaw jarski - takie puree i gotowane warzywa o mało intensywnym smaku. Podaję ilość składników na 1 małą porcję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babciagramolka 01.12.2013 16:10
Podałam do pieczonej białej kiełbasy ale do grilowanej też by pasowało
gosia561 01.12.2013 13:45
do czego ono pasuje?
idealme 30.11.2013 21:53
ciekawe i smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat