Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie serowo-grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
mąka 8 łyżek
grzyby suszone 3 łyżki
serek topiony śmietankowy duży 1 sztuka
kostka mięsna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie serowo-grzybowym

Cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć lub surową dodać do mięsa. Następnie wsypać bułkę tartą dodać jajko i przyprawy i wymieszać dokładnie składniki na jednolitą masę. Formować kulki i obtaczać w mące, podsmażyć na oleju.Ułożyć pulpety w naczyniu żaroodpornym. Kostkę mięsną rozpuścić w 0,5 litra wody, dodać suszone grzyby. 2 łyżki mąki rozprowadzić w 1/4 wody i dodać do wywaru. Serek topiony rozpuścić w wywarze, dolać 2/3 szklanki wody zamieszać i zalać pulpety. Zapiekać przez 25 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak