Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Krem:

  • kalarepka młoda

    1 szklanka
  • bulion warzywny

    400 ml
  • koperek

    2 łyżki
  • mleko

    5 łyżek
  • pulpety

  • mięso mielone z indyka

    200 g
  • kasza jaglana

    1,5 łyżki
  • papryka czerwona

    1 łyżka posiekana
  • pomidory

    1 łyżka posiekana
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    1 ząbek
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy pulpety: mięso mielone mieszamy z kaszą (surową), papryką, pomidorami, koperkiem, przyprawiamy solą, pieprzem, posiekanym drobno czosnkiem, formujemy okrągłe pulpety (4 sztuki), smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, jak już będą usmażone dodajemy pokrojoną drobno kalarepkę i smażymy ok 3 minut. Następnie całość zalewamy bulionem, dodajemy posiekany koperek i gotujemy ok 7-10 minut.

Pulpety wyjmujemy a zupę miksujemy blenderem na gładki krem, dodajemy mleko, nalewamy do miseczek i nakładamy pulpety.

Proste a jakie smaczne:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anio?eczek 13.08.2012 16:16
super
Agnieszka_B 13.08.2012 15:30
Apetyczna propozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat