Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety cielęce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 500 g
cebule 3
masło 100 g
pieczarki 300 g
jajko
śmietana 100 ml
sól i pieprz
ogórek konserwowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety cielęce

Pieczarki pokrój w plasterki,zrumień na połowie masła.Cebulke zeszklij na maśle.Połowe cebuli zmiel z wcześniej osuszonym mięsem i wymieszaj z tarta bulką 2 łyzki i z jajkiem.Dopraw.Formuj pulpety.Obtocz w mące i zrumień na maśle.Usmażone pulpety przełóż do garnka,zalej 100 ml wody i śmietaną 22 %Dodaj pieczarki i cebulę i dus 20 min.Podawaj z kaszą i ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak