Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka zmielona 1 kg
cebula 1 szt
jajko 2 szt
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
mąka 1-2 łyżki
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety

Kroki postępowania

1
Do mięsa dodajemy obraną i pokrojoną w kostke cebulę.
Krok 1 - Pulpety foto
2
Następnie wbijamy jajka, posypujemy pieprzem i kucharakiem. Dodajemy namoczoną w wodzie bułkę i dobrze mieszamy.
Krok 2 - Pulpety foto
3
Z przyprawionego mięsa formujemy kotlety , obtaczamy w mące i podsmażąmy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 3 - Pulpety foto
4
Następnie podsmażone pulpety wkłądamy do garnka zalewamy wodą , dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy.
Krok 4 - Pulpety foto
5
Kiedy pulpety zaczną się lekko gotować po 10 minutach zaprawiamy je mąką rozmieszaną z wodą i ponownie zagotowujemy. Podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego !
Krok 5 - Pulpety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 29.04.2013 15:06
pysznie tu
Lampencjo 29.04.2013 13:41
świetne pulpety
miki47 29.04.2013 13:11
smakowicie, mniam
ZielonyPokoik 29.04.2013 12:23
Szybko i smacznie. Ja do sosu zawsze dodaję startą marchewkę i koperek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak