Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie meksykańskim

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 40 dkg
cebula 1 szt
czosnek 3 zabki
jajko
pieczarki 20 dkg
papryka czerwona 1 szt
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
papryczka chili
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie meksykańskim

Mięso zmielić, dodać drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko i przyprawy. Uformować małe pulpeciki i wrzucić je na gotujący się bulion. Dodać posiekaną papryczkę chili, fasolę, kukurydzę, pokrojoną paprykę i pieczarki. Gotować 20-30 minut. Dodać koncentrat i doprawić do smaku. Gotować jeszcze 15 minut. Podawać z pieczywem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.10.2016 14:31
smaczny pomysł
Ola1young 19.09.2015 15:47
apetyczne klopsiki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak