Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka wieprzowa
500 g -
Musztarda delikatesowa Prymat
2 łyżki -
olej rzepakowy
(do smażenia) -
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
1 opakowanie -
cebula
2 szt. (pokrojone w kostkę) -
cukinia
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
czosnek
3 ząbki (plastry) -
cieciorka konserwowa
200 g -
pomidory
4 szt. (pokrojone w kostkę) -
wino czerwone wytrawne
1/2 szklanki -
rosół z kury Kucharek
500 ml -
jogurt naturalny
4 łyżki (gęsty) -
natka pietruszki
1 pęczek -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
(do smaku) -
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
(do smaku) -
Papryka słodka mielona Prymat
(do smaku)
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia, odc. 7. Gulasz wieprzowy z pomidorami, cukinią i cieciorką
Kroki postępowania



Komentarze (0)