Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 7. Gulasz wieprzowy z pomidorami, cukinią i cieciorką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 g
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
olej rzepakowy (do smażenia)
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 opakowanie
cebula 2 szt. (pokrojone w kostkę)
cukinia 1 szt. (pokrojona w kostkę)
czosnek 3 ząbki (plastry)
cieciorka konserwowa 200 g
pomidory 4 szt. (pokrojone w kostkę)
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
rosół z kury Kucharek 500 ml
jogurt naturalny 4 łyżki (gęsty)
natka pietruszki 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
Chili pieprz cayenne mielone Prymat (do smaku)
Papryka słodka mielona Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 7. Gulasz wieprzowy z pomidorami, cukinią i cieciorką

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso przełożyć do miski, dodać przyprawę do gulaszu, musztardę i całość dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 7. Gulasz wieprzowy z pomidorami, cukinią i cieciorką foto
2
Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju w dużym rondlu, następnie dodać cebulę i czosnek. Po 10 minutach całość zalać winem, dodać rosół i dusić do miękkości przez ok. 45 minut. Cukinię podsmażyć na patelni z pomidorami i cieciorką.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 7. Gulasz wieprzowy z pomidorami, cukinią i cieciorką foto
3
Dodać do gulaszu, wymieszać i doprawić do smaku. Podawać z jogurtem i świeżo siekaną natką.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 7. Gulasz wieprzowy z pomidorami, cukinią i cieciorką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak