Przepis dnia, odc. 7. Gulasz wieprzowy z pomidorami, cukinią i cieciorką

Przepis dnia, odc. 7. Gulasz wieprzowy z pomidorami, cukinią i cieciorką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    500 g
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    (do smażenia)
  • przyprawa do gulaszu

    1 opakowanie
  • cebula

    2 szt. (pokrojone w kostkę)
  • cukinia

    1 szt. (pokrojona w kostkę)
  • czosnek

    3 ząbki (plastry)
  • cieciorka konserwowa

    200 g
  • pomidory

    4 szt. (pokrojone w kostkę)
  • wino czerwone wytrawne

    1/2 szklanki
  • rosół z kury Kucharek

    500 ml
  • jogurt naturalny

    4 łyżki (gęsty)
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól morska

    (do smaku)
  • chili pieprz cayenne

    (do smaku)
  • papryka słodka mielona

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 7. Gulasz wieprzowy z pomidorami, cukinią i cieciorką foto
Umyte i osuszone mięso przełożyć do miski, dodać przyprawę do gulaszu, musztardę i całość dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 7. Gulasz wieprzowy z pomidorami, cukinią i cieciorką foto
Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju w dużym rondlu, następnie dodać cebulę i czosnek. Po 10 minutach całość zalać winem, dodać rosół i dusić do miękkości przez ok. 45 minut. Cukinię podsmażyć na patelni z pomidorami i cieciorką.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 7. Gulasz wieprzowy z pomidorami, cukinią i cieciorką foto
Dodać do gulaszu, wymieszać i doprawić do smaku. Podawać z jogurtem i świeżo siekaną natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat