Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w kwaśnym sosie paprykowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pulpeciki

szynka wieprzowa mielona 0,5 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
bulion warzywny 1 litr

sos

papryka konserwowa 1 słoik
papryka biała 2 sztuki
przecier pomidorowy domowy 300ml
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Porada

przecier pomidorowy można zastąpić sokiem pomidorowym dobrej jakości

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w kwaśnym sosie paprykowym

Mięso mielone doprawić wg. własnego smaku solą,pieprzem i ostrą papryką.dokładnie wymieszać i uformować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. zagotować bulion(może być z kostki) i wrzucać pulpeciki,gotować 15 minut i wyjąć z bulionu.paprykę białą i konserwową pokroić w grubsze paski.zagotować przecier pomidorowy,dodać obie papryki,2-3 liście laurowe i kilka kulek ziela angielskiego,gotować 10 minut(pod przykryciem bo przecier pomidorowy lubi pryskać) następnie dodać pulpeciki i doprawić sos do smaku(można dodać łyżkę cukru pudru jeżeli będzie za kwaśny) i podgotować chwilkę aby pulpeciki przeszły smakiem sosu.podawać gorące posypane koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.06.2015 23:18
świetny pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak