Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki drobiowe w sosie grzybowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1/2 kg
jajko 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
chleb czerstwy 2 kromki
kurki mrożone 120 g
prawdziwki odgotowane ok 1 szkl
jogurt naturalny 200 ml
sól i pieprz
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki drobiowe w sosie grzybowym

Fileta zmielić, dodać posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, przyprawy i namoczony, odciśnięty chleb. Wymieszać. W garnku zagotować wodę, około litra, posolić. Z mięsa formować pulpeciki i wrzucać na wrzątek. Kiedy mięso się zetnie dodać grzyby, może wykorzystać świeże-odgotowane lub mrożone. Gotować 10 minut. Dodać rozmieszaną w 1/2 szklanki wody mąkę ziemniaczaną. Zagotować doprawić do smaku. Odstawić na 10 minut. Jogurt rozmieszać z odrobina sosu i wlać do pulpetów. Wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.12.2015 16:22
bardzo smaczny obiad
halina17 29.11.2015 17:19
Smaczne pulpeciki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak