Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ptrąg z ryżem i fasolką szparagową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży wypatroszony 2 sztuki
fasolka 20 dag
ryż brązowy 1 woreczek
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: ptrąg z ryżem i fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i robimy w parowarze ok 30 minut.
Krok 1 - ptrąg z ryżem i fasolką szparagową foto
2
Brązowy ryż gotujemy do miękkości.
Krok 2 - ptrąg z ryżem i fasolką szparagową foto
3
Pstrągi robimy w piekarniku ok pół godziny.
Krok 3 - ptrąg z ryżem i fasolką szparagową foto
4
Wszytko podajemy na talerzu z ćwiartką cytryny. Najpełniejszy smak ryby czuć jeśli nie przyprawimy jej niczym, a skropimy mięso cytryną. Smak doskonały.
Krok 4 - ptrąg z ryżem i fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 11.02.2013 00:45
super
gacopierz23 07.10.2012 13:27
pozazdrościć rybki :)
Anna152 24.08.2012 09:04
extra
hahanka 16.08.2012 21:12
ja nigdy nie przyprawiam, wystarczy cytryna i w ten sposób uzyskujemy naprawdę delikatny smak
Mysiunia 11.08.2012 14:32
danie wygląda bardzo apetycznie :) Tylko zastanawia mnie jedno - czy do ryby nie dodajemy żadnych przypraw?
Motorek 11.08.2012 10:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak