Pstrąg zapiekany w ziołowym maśle

Ifa

Pstrąg zapiekany w ziołowym maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg świeży

    2
  • masło

    50 g
  • pepperoni

    1/2
  • natka pietruszki

    1 łyżka, siekana
  • koperek

    1 łyżka
  • szparagi zielone

    4
  • pomidorki koktajlowe

    5
  • cukinia

    1
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • ząbki czosnku

    3
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ryby należy umyć, obciąć głowy, osuszyć ręcznikiem papierowym, również w środku. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rybę natrzeć solą i ułożyć na blaszce.

2. Peperoni posiekać na drobne kawałki, zioła również posiekać i wszystko wymieszać z miękkim masłem. Rybę nafaszerować masłem, można trochę nałożyć na wierzch ryby. Podczas pieczenia, topiące się masło, ochroni rybę przed wysuszeniem.

3. Warzywa umyć, cukinię pokroić w niezbyt cienkie plastry, ułożyć wszystkie warzywa pomiędzy rybą. Czosnek sprasować lub drobno pokroić, nałożyć na warzywa, należy je też polać oliwą, octem i posypać solą i pieprzem. Wstawić całość do rozgrzanego piekarnika 180 st. C na 20-30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 19.12.2015 19:25
Pyszna rybka ;)
berys18 19.12.2015 19:03
wspaniałe pstrągi
Krzysztof15 19.12.2015 15:50
bardzo lubię
sliwka 19.12.2015 10:26
Delikatna pychota;))
bertpvd 19.12.2015 09:43
super przepis
Motorek 19.12.2015 08:12
smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat