Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg zapiekany w ziołowym maśle

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 2
masło 50 g
pepperoni 1/2
natka pietruszki 1 łyżka, siekana
koperek 1 łyżka
szparagi zielone 4
pomidorki koktajlowe 5
cukinia 1
oliwa 2-3 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
ząbki czosnku 3
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg zapiekany w ziołowym maśle

1. Ryby należy umyć, obciąć głowy, osuszyć ręcznikiem papierowym, również w środku. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rybę natrzeć solą i ułożyć na blaszce.

2. Peperoni posiekać na drobne kawałki, zioła również posiekać i wszystko wymieszać z miękkim masłem. Rybę nafaszerować masłem, można trochę nałożyć na wierzch ryby. Podczas pieczenia, topiące się masło, ochroni rybę przed wysuszeniem.

3. Warzywa umyć, cukinię pokroić w niezbyt cienkie plastry, ułożyć wszystkie warzywa pomiędzy rybą. Czosnek sprasować lub drobno pokroić, nałożyć na warzywa, należy je też polać oliwą, octem i posypać solą i pieprzem. Wstawić całość do rozgrzanego piekarnika 180 st. C na 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 19.12.2015 19:25
Pyszna rybka ;)
berys18 19.12.2015 19:03
wspaniałe pstrągi
Krzysztof15 19.12.2015 15:50
bardzo lubię
sliwka 19.12.2015 10:26
Delikatna pychota;))
bertpvd 19.12.2015 09:43
super przepis
Motorek 19.12.2015 08:12
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak