Pstrąg z piekarnika z pietruszką i czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • czosnek

    2 ząbki
  • krem balsamico

    8 kropli
  • białe wino

    150 ml
  • sól do smaku

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć ryby pod bieżącą wodą. Poczekać aż ociekną. Posiekać umytą pietruszkę. Pokroić w plasterki obrany czosnek. Ułożyć ryby w naczyniu żaroodpornym i obłożyć czosnkiem oraz pietruszką - nałożyć również do środka ryb. Do każdej z ryb do środka wlać także po 3-4 krople kremu balsamico.

Posolić ryby i posypać z wierzchu ostrą papryką. Podlać winem i każdą z ryb polać oliwą. Odstawić w chłodne miejsce na 15 minut a potem wstawić do nagrzanego do ok 150-160 stopni piekarnika i piec ok 35 minut.

Podawać na gorąco. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 12.04.2016 07:34
Smacznie wygląda
wyattearp 11.04.2016 20:26
pyszna i zdrowa
Bernadeta1 11.04.2016 17:58
Ale bym zjadła taką rybkę, pyszności
Ania321 11.04.2016 17:25
zjadłabym z przyjemnością :)
w mojej kuchni 11.04.2016 17:12
same pyszności do zjedzenia
ania2610 11.04.2016 15:28
bardzo lubię, wyszły idealnie!
berys18 11.04.2016 15:20
prezentuje się cudnie
Agnieszka-87-25 11.04.2016 15:12
smaczna rybka
molanka 11.04.2016 15:08
aż ślinka cieknie
Małgorzata92 11.04.2016 14:20
Chętnie spróbuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat