Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z piekarnika z pietruszką i czosnkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
krem balsamico 8 kropli
białe wino 150 ml
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z piekarnika z pietruszką i czosnkiem

Umyć ryby pod bieżącą wodą. Poczekać aż ociekną. Posiekać umytą pietruszkę. Pokroić w plasterki obrany czosnek. Ułożyć ryby w naczyniu żaroodpornym i obłożyć czosnkiem oraz pietruszką - nałożyć również do środka ryb. Do każdej z ryb do środka wlać także po 3-4 krople kremu balsamico.

Posolić ryby i posypać z wierzchu ostrą papryką. Podlać winem i każdą z ryb polać oliwą. Odstawić w chłodne miejsce na 15 minut a potem wstawić do nagrzanego do ok 150-160 stopni piekarnika i piec ok 35 minut.

Podawać na gorąco. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.04.2016 07:34
Smacznie wygląda
wyattearp 11.04.2016 20:26
pyszna i zdrowa
Bernadeta1 11.04.2016 17:58
Ale bym zjadła taką rybkę, pyszności
Ania321 11.04.2016 17:25
zjadłabym z przyjemnością :)
w mojej kuchni 11.04.2016 17:12
same pyszności do zjedzenia
ania2610 11.04.2016 15:28
bardzo lubię, wyszły idealnie!
berys18 11.04.2016 15:20
prezentuje się cudnie
Agnieszka-87-25 11.04.2016 15:12
smaczna rybka
molanka 11.04.2016 15:08
aż ślinka cieknie
Małgorzata92 11.04.2016 14:20
Chętnie spróbuję :)
sliwka 11.04.2016 14:11
Pyszna rybka;))
IKrakowianka 11.04.2016 13:55
smacznie przygotowana rybka
Ola1984 11.04.2016 13:04
Tak przyrządzoną rybkę uwielbiam :)
AZgotuj 11.04.2016 12:31
Bardzo apetycznie wygląda . Uwielbiam ryby:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak