Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z piekarnika z kurkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 sztuki
kurki 30 dkg
oliwa
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny
masło 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z piekarnika z kurkami

Kroki postępowania

1
Pstrągi wypatroszyć, umyć (ja odcinam głowę i ogon). Natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, kucharkiem, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Krok 1 - Pstrąg z piekarnika z kurkami foto
2
Dokładnie umyte kurki pokroić na kawałki i wraz z posiekaną cebulką udusić na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Kurkami wypełnić rybki.
Krok 2 - Pstrąg z piekarnika z kurkami foto
3
Zawinąć w folię aluminiową i odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień włożyć po piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut.
Krok 3 - Pstrąg z piekarnika z kurkami foto
4
Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby rybki się zrumieniły.
Krok 4 - Pstrąg z piekarnika z kurkami foto
5
Podawać z frytkami.
Krok 5 - Pstrąg z piekarnika z kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 12.10.2015 12:59
wygląda bardzo smacznie
mirosława4 12.01.2014 19:03
zapowiada się smaczne danie w takim połączeniu jeszcze nie próbowałam :)
IwonaKa 17.11.2013 00:05
pyszna rybka,zjadłabym chętnie
mela25 17.10.2013 13:45
to musi być doskonałe
Krystyna32 15.10.2013 10:34
apetycznie wygląda
Alex_M 15.10.2013 09:52
smaczne danie!
barbara11561 15.10.2013 00:19
świetna rybka
IlonaAlbertos 14.10.2013 20:19
Prezentuje się genialnie.
ONY_za_kare 14.10.2013 11:46
pyszna rybka!
pajbek 14.10.2013 08:58
Pyszności tu proponujesz :-)
caralajna 14.10.2013 07:56
lubię pstrągi
Renata9 13.10.2013 20:53
aż ślinka leci na tego pstrąga

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak