Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z piekarnika

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
cebula 4 szt
ząbki czosnku 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
olej rzepakowy 5 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z piekarnika

Pstrągi umyć dokładnie. Cebule obrać i pokroić w piórka. Zmiażdżyć obrany czosnek. Wymieszać czosnek i cebule z ziołami i oliwą.Doprawić do smaku. Część cebuli położyć na dnie naczynia żaroodpornego a resztę napchać do środka pstrągów. Podlać pstrągi 100ml wody. Piec w temperaturze ok 140 stopni przez ok 40 minut. Co najmniej dwa razy w trakcie pieczenia obrócić rybę, żeby przeszła smakiem i zapachem cebulki i ziół. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 26.01.2016 22:57
Pstrąg pysznie podany.
MAR3STA 16.10.2015 09:22
bardzo apetyczna rybka
adelajda 06.10.2015 08:12
jak dawno nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak