Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z miętowym masełkiem i pieczonymi ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
ziemniaki 4 szt
masło 2 łyżki
mięta świeża siekana
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z miętowym masełkiem i pieczonymi ziemniakami

Pstrąga myjemy dobrze osuszamy. Miętę świeżą siekamy i mieszamy z masłem, solimy do smaku. Pstrągi solimy z każdej strony do brzuszka wkładamy miętowe masło. Ziemniaki obieramy obgotowujemy i kroimy w plastry. Solimy doprawiamy przyprawą do ziemniaków i układamy w naczyniu żaroodpornym. Nadziane pstrągi układamy na blaszce , na drugą półkę piekarnika stawiamy ziemniaki pieczemy ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 25.02.2013 19:18
Bardzo fajny pomysł na pstrąga!
Gary Michy 25.02.2013 10:50
miętowe masełko? fajny pomysł :)
wiola333 25.02.2013 09:58
pyszna, daję smacznie
Boska_Agatka 25.02.2013 09:44
uwielbiam
miki47 25.02.2013 09:18
mniam
iwa643 25.02.2013 09:10
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak