Pstrąg z lubczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 szt
  • cytryny

    1 szt
  • lubczyk

    3 łyżki drobno posiekanego
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • masło

    4 plasterki
  • cebula

    1 mała
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrąg z lubczykiem foto
Pstrągi dobrze oczyścić. Cytrynę i cebulę pociąć w półksiężyce (najlepiej 6 części).
Pstrągi najpierw skropić w środku sokiem z 2 części cytryny (1 kawałek na jednego pstrąga), wysmarować solą, pieprzem i lubczykiem. Włożyć do środka po 1 kawałku cytryny, po 2 plasterki masła, po 3 kawałki cebulki i po 2 ząbki czosnku.
Krok 2 - Pstrąg z lubczykiem foto
Sczepić brzuszki wykałaczkami. Położyć pstrągi na kratce.
Krok 3 - Pstrąg z lubczykiem foto
Piec w 200 stopniach przez około 25 min (sprawdzić przy głowie czy mięso jest już gotowe).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 08.11.2013 12:09
Super!:))))
jozefinach 31.03.2013 12:23
Uwielbiam świeże ryby.
caralajna 28.03.2013 18:38
wygląda pięknie, jak kartka z kalendarza :)
Poison1988 26.03.2013 13:38
wyśmienita rybka! :)
Dorota37 26.03.2013 10:13
Piękny pstrąg :-)
mysza75 25.03.2013 11:01
Pyszna zdrowa rybka pięknie podana :-)
Mysiunia 25.03.2013 09:49
aromatyczna :) Super!
Sroczka 24.03.2013 23:43
Doskonale przygotowana rybka.
Mati13 24.03.2013 21:59
mi nie smakuje połączenie ryby i lubczyku, ale co kto lubi :) Twoja ryba ładnie się prezentuje
tessinka 24.03.2013 21:27
Pyszna rybka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat