Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg tęczowy z małym ratatouille

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pstrąga 4
cukinie małe 4
pomidory 4 małe
cebula
ząbki czosnku 2
cytryna
oliwa 6 łyżek
oregano 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg tęczowy z małym ratatouille

Umyte cukinie ( ze skórką ) pokroiłem na małe kawałki. Pomidory sparzyłem, obrałem ze skórki , pokroiłem na ćwiartki. Cebulę pokroiłem w drobna kostkę , a ząbek czosnku na plasterki. Na patelni rozgrzałem 3 łyżki oliwy , wrzuciłem pokrojoną cebulę i plasterki czosnku, chwilę smażyłem. Dodałem cukinię, sól , pieprz , smażyłem na dużym ogniu kilka minut, mieszając. Dorzuciłem ćwiartki pomidorów i smażyłem jeszcze ok. 10 minut, dodając wyciśnięty ząbek czosnku i oregano . Jarzyny muszą być chrupiące , lekko twardawe.
Na drugiej patelni rozgrzałem pozostałą oliwę i podsmażyłem krótko posolone filety z pstrąga ( po 5 minut z każdej strony ). Ułożyłem na talerzu z małym ratatouille , posypałem zieloną pietruszką , polałem sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 29.10.2014 14:12
ale pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak