Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z czosnkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg
czosnek
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z czosnkiem

1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie obficie skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy.

2.Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.

3.Całą rybę nacinamy równolegle, tak by w powstałe kieszenie móc włożyć plasterki czosnku, uważając by nie przeciąć skóry. W przestrzenie wciskamy plasterki czosnku. Całość wstawiamy do lodówki na jakieś 2 h.

4. Następnie rybę wkładamy do rękawa, i pieczemy w temp. 180C przez ok. 20-30min.

5.Podajemy z plasterkami cytryny.

po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 11.08.2013 17:36
Takiego pstrąga chętnie bym zjadła :)
Rafał10 09.07.2013 09:44
przepyszny pstrąg!
kasienka23 09.07.2013 09:23
uwielbiam takie rybki!
Piotr-21 09.07.2013 00:05
bardzo dobra
Barbara/zuza22_85 08.07.2013 23:53
pyszna rybka
jussta 08.07.2013 23:23
pyszne jedzonko
angelika14 08.07.2013 23:01
zdrowy i pyszny
Cranberry 08.07.2013 22:55
pycha rybka :)
beniaminek 08.07.2013 22:52
fajne danie
treonina 08.07.2013 22:51
świetne danie! to coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak