pstrąg na szpinakowej pierzynce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 małe
  • koper świeży

    0,5 pęczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    2 łyżeczki
  • sól

  • szpinak świeży

    500 gram
  • oliwa

    1 łyżka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • śmietana 12-procentowa

    2 (do gotowania)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Koper i czosnek siekamy, mieszamy z solą i masłem. Taką mieszanką nadziewamy pstrągi, spinamy wykałaczką.
Smażymy z dwóch storn na patelni grillowej.

Szpinak podsmażamy na oliwie, dodajemy śmietanę, doprawiamy solą czosnkową i pieprzem cytrynowym.

Ryby układamy na szpinaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 13.05.2012 19:46
pstrąg, szpinak i czosnek ! Coś co po prostu uwielbiam :)
matii6 19.11.2011 19:27
świetny pomysł z tym szpinakiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat