Pstrąg faszerowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 szt
  • kapusta pekińska

    0,25 główki
  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • masło

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do niej potarte lub pokrojone pieczarki. Gdy całość się ładnie podsmaży, dodajemy posiekana kapustę i dusimy aż będzie miękka. Tak powstały farsz doprawiamy solą, pieprzem i natką. Nadziewamy ryby i obwiązujemy nitką. Z wierzchu przyprawiamy je solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku w 180 st. aż nabiorą lekko brązowego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
beniaminek 03.06.2013 23:01
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat