Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pstrąg patroszony
2 szt -
marchewka
2 szt -
ziemniaki
6 szt -
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
-
sól
-
pieprz
-
natka pietruszki
-
cytryna
1 szt -
cebula
2 szt -
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Pstrąg duszony w warzywach
Polać sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą do ryby, solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki aby się zamarynowała ryba.
Ryby oczyścić, zostawić w nich płetwy i umyć.
Polać sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą do ryby, solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki.
Na oleju podsmażyć rybę z obu stron, dodać warzywa i troszkę podlać wodą.
Warzywa posypać natką. Dusić ok. 15 min wszystko razem.
Komentarze (2)