Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Pstrąg duszony w warzywach

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony
2 szt
marchewka
2 szt
ziemniaki
6 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
natka pietruszki
cytryna
1 szt
cebula
2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg duszony w warzywach

Ryby oczyścić, zostawić w nich płetwy i umyć.
Polać sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą do ryby, solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki aby się zamarynowała ryba.
Ryby oczyścić, zostawić w nich płetwy i umyć.
Polać sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą do ryby, solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki.
Na oleju podsmażyć rybę z obu stron, dodać warzywa i troszkę podlać wodą.
Warzywa posypać natką. Dusić ok. 15 min wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.02.2015 10:40
smaczna i zdrowa rybka
w mojej kuchni 11.02.2015 18:08
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak