Pstrąg duszony w warzywach

Pstrąg duszony w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • ziemniaki

    6 szt
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • cytryna

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby oczyścić, zostawić w nich płetwy i umyć.
Polać sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą do ryby, solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki aby się zamarynowała ryba.
Ryby oczyścić, zostawić w nich płetwy i umyć.
Polać sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą do ryby, solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki.
Na oleju podsmażyć rybę z obu stron, dodać warzywa i troszkę podlać wodą.
Warzywa posypać natką. Dusić ok. 15 min wszystko razem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 12.02.2015 10:40
smaczna i zdrowa rybka
w mojej kuchni 11.02.2015 18:08
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat