Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z ryżu i awokado

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 2 szt
czosnek 1 ząbek
ryż dziki 1 woreczek
szczypior
nitki chilli
olej rzepakowy
Pieprz biały mielony Prymat
sok z limonki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ryż brązowy 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z ryżu i awokado

Ryż brązowy i dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie studzimy ryże. Ryż dziki kropimy olejem i solimy do smaku. Awokado obieramy i miksujemy z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Taki miks dodajemy do brązowego ryżu i mieszamy - doprawiając sola i pieprzem do smaku. Szczypior siekamy i dodajemy do ryżu z awokado - -mieszamy. Na talerze nakładamy ryż dziki na niego ryż z awokado. Ozdabia nitkami chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 01.05.2013 21:02
fajny pomysł
miszelka 30.04.2013 19:43
ciekawe i zdrowe, mniam :)
idealme 30.04.2013 16:12
pyszny przepis!:)
IwonaDD 30.04.2013 15:28
podana wyśmienicie !
marta1221 30.04.2013 14:28
zapowiada się smacznie :)
msmors 30.04.2013 13:46
ciekawa przystawka
Janina 30.04.2013 13:22
Bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak