Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z kaszy i szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 woreczek
szpinak 1 garść
ser feta 1/2 opakowania
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżeczka
białe wino
czosnek 1 ząbek
bulion 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z kaszy i szpinaku

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu wyciągamy kaszę z woreczka . Szpinak myjemy i siekamy dość drobno.Podsmażamy na maśle wyciśnięty czosnek dodajemy szpinak na patelnię mieszamy .Podlewamy odrobina białego wina redukujemy . Podlewamy bulionem . Szpinak dusimy.Następnie dodajemy ugotowaną kaszę ,mieszamy dobrze .Gdy szpinak jest ładnie połączony z szpinakiem dodajemy pokuszony ser feta i jeszcze raz dobrze mieszamy żeby ser rozpuścił się . Na koniec doprawiamy sola i pieprzem według uznania. Podajemy na ciepło .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 29.09.2012 18:26
z czym to podać samo ?
agaK. 29.09.2012 11:42
świetne
Barbara/zuza22_85 29.09.2012 09:14
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak