Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przyprawa do mięs po arabsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 50 g
Papryka słodka mielona Prymat 40 g
Kolendra cała Prymat 15 g
Kmin rzymski mielony Prymat 15 g
cynamon 10 g
Czosnek suszony Prymat 15 g
Imbir mielony Prymat 20 g
Kurkuma mielona Prymat 5-10 g
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 10 g
cukier drobny 15 g
płatki suszonych pomidorów 15-20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Przyprawa do mięs po arabsku

Przyprawy, które są w kawałkach włożyć do moździerza lub młynka żarnowego, dodać sól morską i ucierać do uzyskania ulubionej ziarnistości. Dodać pozostałe przyprawy już mielone i wszystko dokładnie wymieszać, a następnie przełożyć do słoiczka ze szczelną pokrywką, zakręcić i przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 02.12.2015 12:21
bardzo fajna przyprawa
norweska20 01.12.2015 23:55
aromatyczne zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak